Bra engagemang bakom Sorundas scooterpark

Kultur och idrottNyheterUngdomar

I senaste numret av Nynäshamnsposten kunde vi läsa om hur ett antal skolungdomar på Sunnerbyskolan med intresse för bmx- och scooteråkning tröttnat på att inte ha någonstans att åka, och helt enkelt tagit saken i egna händer. Genom att själva samla ihop material och sedan montera detta har de nu byggt en egen park med hopp och räcken att trixa på.

Dessa skolungdomar pekar på flera saker som är oerhört viktigt att vi ser och tar vara på. För det första är den här typen av spontanidrott och rörelse en av de viktigaste delarna för att skapa en god hälsa och få människor att röra på sig. Ett intresse för att röra på sig måste komma inifrån och där detta intresse finns måste vi låta det komma fram, hos alla människor. Detta är en av orsakerna till att vi i Folkpartiet jobbat för att etablera den skatepark som nu ska börja byggas på Estö. Men vi ger oss inte, vi vill skapa möjligheter till spontanidrott även i Ösmo och Sorunda. Vad som är viktigt i detta arbete är dock att engagera de intresserade personer som finns på dessa orter redan idag, exempelvis dessa ungdomar på Sunnerbyskolan.

En annan viktig sak att notera här är det entreprenörskap som dessa ungdomar visar upp. Människor som väljer att aktivt jobbar för att skapa sin tillvaro, istället för att passivt väntar på att någon annan ska göra det, är oerhört viktiga för samhället. Kanske kommer dessa ungdomar vara morgondagens företagare i Nynäshamn? Denna typ av engagemang är härligt att se!