Centrumlyftet i Nynäshamn påbörjat

FöretagandeNyheterStad och miljö

Nynäshamns kommun har nu smygstartat arbetet med att fräscha upp Nynäshamns centrum och ge det ett välbehövligt ansiktslyft. Centrumlyftet är ett samarbete mellan Nynäshamns kommun, fastighetsägarna i Nynäshamns centrum och stadskärneföreningen, där målet är att med enkla medel göra centrum mer attraktivt och därmed locka fler besökare.

”Kommunen investerar cirka 3 miljoner kronor på en rad enkla åtgärder, bland annat byte av belysning, bänkar och papperskorgar. Många av förslagen fick vi in från Nynäshamns invånare under höstens ”inred stadens vardagsrum”, vilket gör det extra kul” säger Daniel Adborn, Ordförande för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Målet är att Nynäshamns centrum ska vara uppfräschat redan till denna sommar och att detta kommer att leda till att både invånare och turister kommer att få en bättre och mer trivsam upplevelse av Nynäshamns centrum, vilket i sin tur kommer att gynna handeln och företagarna i Nynäshamn.

Folkpartiet vill genomföra liknande centrumlyft även i Ösmo och Sorunda.

 

Mer information om Centrumlyftet hittar ni här:

http://www.nynashamn.se/Bygga–bo/Samhallsplanering/Oversiktlig-planering/Pagaende-oversiktsplaner-och-fordjupningar/Centrumlyftet.html