Debatter inför EU valet i Nynäshamn

Nyheter

Vi har ett Europaparlamentsval framför oss och det närmar sig med stora kliv. EU valet är tyvärr ett val som av många glöms bort och 2009 låg valdeltagandet endast på 45,53% (42,69% i Nynäshamn) detta är synd. Vi tror att okunskap om EU är en stor bidragande faktor till lågt valresultat. Därför har vi i Folkpartiet Nynäshamn, tillsammans med Vänsterpartiet i Nynäshamn, tagit initiativ till en EU debatt nu på Söndag.

Debatten kommer att äga rum på Jannis Café i Nynäshamns centrum vid klockan 12.00. Folkpartiet kommer att vara representerat av Jenny Sonesson som är placerad på valsedelns sjätte plats. Jenny är även Liberala kvinnors kandidat och en stark röst för feminism och mänskliga rättigheter (läs mer om Jenny Sonesson här)

Mot Jenny kommer Mikael Gustafsson från Vänsterpartiet debattera. Mikael är placerad på andra plats på Vänsterpartiets lista och är idag deras parlamentariker. Debatten kommer att spänna över en mängd områden som feminism, miljö och EU:s utvidgning och Du är givetvis välkommen att ställa Dina frågor

 

Är det så att du inte har möjlighet att komma på söndag så finns en ny chans att komma med dina frågor redan på tisdag den 6/5. Då anordnar nämligen Nynäshamns kommun en informationskväll om EU valet i Folkets Hus mellan 18.00-19.30. Folkpartiet Nynäshamn finns givetvis på plats för att svara på frågor och dela ut material och i debatten med de andra partierna kommer vi att vara representerade av Daniel Adborn.