Hög kvalité i Nynäshamns hemtjänst

Stöd och omsorg

I senaste numret av dagens samhälle (20/3) kan vi läsa att Nynäshamn är näst bäst i hela Sverige när det gäller att hålla nere antalet personer som äldre behöver möta i hemtjänsten. Enligt en undersökning som SKL och Socialstyrelsen låtit göta så möter de äldre som har hemtjänst i Nynäshamns kommun i genomsnitt 7 personer på 14 dagar. För att göra en liten jämförelse så kan vi konstatera att riksgenomsnittet ligger på 14 personer (alltså dubbelt så många) och att Bollnäs som ligger i tabellens botten har ett genomsnitt på 26 personer på 14 dagar.

En av de viktigaste omsorgsfrågorna för oss i Folkpartiet Nynäshamn är att hålla nere antalet olika personer som besöker den som har hemtjänst. Detta är en fråga om trygghet och det är glädjande att se att arbetet ger resultat!

Även om vi i Folkpartiet Nynäshamn givetvis fortsätter att jobba för att hålla nere antalet personer som de äldre behöver möta i hemtjänsten så ska vi komma ihåg att det är svårt att sänka den låga siffra vi idag har så mycket ytterligare. Hemtjänst utförs från tidig morgon till sen kväll under både vardagar såväl som helger, varför det är ett måste att olika personer sköter arbetsuppgifterna  vid olika tillfällen.

Däremot, trots att hemtjänsten i Nynäshamn får bra betyg redan idag så vill vi i Folkpartiet Nynäshamn mer. Vi ger oss inte, alla i behov av hemtjänst förtjänar hög kvalité, valfrihet och politiker som sätter individen i fokus. Därför kommer vi att fortsätta vårt arbete.