(V)inster i välfärden

DebattVård och hälsa

Denna debattartikel publicerades i Nynäshamnsposten som ett svar på Sverre Launys och Roger Malms artikel i samma tidning den 15/7

Sverre Launy (V) och Roger Malm (V) skriver (NP 15/7): ”att vår politik inte innebär att vi per automatik säger nej till vård, trots att den utförs av en privat aktör”. Glädjande att även vänsterpartister accepterar att vi människor själva får välja vem som ska behandla våra krämpor. Men så är det det där med vinst.

På (V):s hemsida står: ”Vänsterpartiet vill ha en välfärd utan vinstintresse.” och ”Vinstdrivande aktörer som vill driva verksamheten vidare är välkomna att göra detta men måste sluta ta ut vinst.” Vilken företagare eller entreprenör är villig att satsa tid, kraft och pengar om det inte finns en möjlighet att få utdelning för nedlagt arbete?

Vinst är ett mått på ett företags effektivitet och också en nödvändighet för ett företags fortbestånd. Ett företag utan vinst kommer förr eller senare att gå i konkurs, om inte företagsledaren är klok nog att avveckla verksamheten dessförinnan. (V):s politik innebär att det fria valet ska bort. Launy och Malm tycks tro att vem som ska vårda oss bäst avgörs av Vänsterpartiet.

Bo Persson, kandidat till landstingsfullmäktige